Tre böcker som nämndes under föreläsningen:
"Como agua para chocolate" av Laura Esquivel
"Caramelo" av Sandra Ciseros
"Diario de un majado" av Ramón "Tranguis" Pérez
Typiska ingredienser i mexikansk mat är:
tomat (i Mexiko:jitomate, av náhutl: tomatl), majs, bönor, chili men också avocado och lime.

Till slut en liten hjälp när du ska beställa mexikansk mat i Mexiko:
tacos - är inte hårda som här i Sverige utan det är en mjuk tortilla med t ex kebabliknade kött och salsa.
totopos - då får du nachochips
burritos - är inte mexikanskt
Däremot rekommenderar Gabriela myror, bältdjur, orm, syrsor ... och varför inte masken i Mezcal som är väldigt nyttig!
Däremot rekommenderar Gabriela myror, bältdjur, orm, syrsor ... och varför inte masken i Mezcal som är väldigt nyttig!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar